Čučković: Poplave ne prete Obrenovcu

Izvor: 24sata, 16.Sep.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: Poplave ne prete Obrenovcu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da je nivo Save u stagnaciji i da Kolubara i bujični tokovi u toj opštini miruju, tako da građani Obrenovca mogu biti spokojni.

- Mi smo već treću noć na terenu i dežuramo non-stop, pratimo nivo Save. On je, srećom, u stagnaciji, i nemamo problema što se tiče opštine Obrenovac - rekao je Čučković novinarima u Obrenovcu.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << je da Beogradvode rade na utvrđivanju proboja na nasipima i da će taj posao trajati naredne dve do tri nedelje, u zavisnosti od vremenskih uslova.

- Imamo dovoljnu količinu materijala, građevinskih mašina i izvršilaca, koji će taj posao uraditi na pravi način - rekao je Čučković, govoreći o nasipima na toj teritoriji.

Primetio je da zbog majskih poplava građani nemaju poverenja u državne organe i da su mnogi dolazili na bedeme da "vide kako stoje stvari".

- Ovom prilikom želim da ih uverim da su apsolutno sve institucije, od Sektora za vanredne situacije MUP-a, žandarmerije, vojske... na terenu, i da ćemo blagovremeno upravljati većom količinom vode, ukoliko do nje dođe - rekao je predsednik opštine Obrenovac.

Naveo je i da opštinski štab i sve nadležne institucije imaju koordinaciju sa kolegama iz Hrvatske i Bosne, tako da se izlivi iz Save kanališu u njive i utrine, odnosno u prostore koji su za to namenjeni u tim državama.

Čučković je istakao i da vodostaj Save trenutno ne ugrožava Srbiju, da se situacija budno prati, te da će, ako bude potrebno, stanovništvo biti blagovremeno obavešteno o evakuaciji.

On je dodao da je Obrenovčane juče zabrinula vest da je Sava na istorijskom maksimumu i pojasnio da je reka na "istorijskom maksimumu za ovo doba godine, u ovom danu".

- To znači da je Sava prethonih godina bila jako nisko, a sad je visoko, ali ne u situaciji da se sprema vanredna odbova od poplava. Ali, opečeni iskustvom iz maja, mi smo za tu situaciju spremni i stanovnici će imati blagovremno upozorenje - poručio je Čučković.

On je istakao da je trenutno situacija takva da građani Obrenovca mogu biti apsolutno spokojni.

Kad je reč o Kolubari i bujičnim tokovima, oni miruju, a povećan nivo Kolubare posledica je blizine spajanja sa Savom, rekao je Čučković koji je naglasio da su nadležni organi danas obišli teren.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čučković: Poplave ne prete Obrenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da je nivo Save u stagnaciji i da Kolubara i bujični tokovi u toj opštini miruju, tako da građani Obrenovca mogu biti spokojni..."Mi smo već treću noć na terenu i dežuramo non-stop, pratimo nivo Save. On je, srećom, u stagnaciji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obrenovac, ispitivanje zloupotreba donatora

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Policija i Tužilaštvo ispituju oko 100 slučajeva zloupotrebe donatorskih sredstava za obnovu kuća, kaže predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković. Poručuje da je nivo Save u stagnaciji i da Kolubara i bujični tokovi u toj opštini miruju, tako da građani mogu biti spokojni...Predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.