CENTAR ZA REHABILITACIJU

Izvor: Kurir, 18.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CENTAR ZA REHABILITACIJU

Sala za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju i klub za druženje članova Udruženja obolelih od multiple skleroze Beograda otvoreni su juče u ulici Jurija Gagarina 81. Rehabilitacioni centar je opremljen terapeutskim spravama, rekreativnim pokretnim trakama, trenažerima, spravama za rehabilitaciju i pasivnu i aktivnu motivaciju mišićnih grupacija kod osoba sa invaliditetom.

- Prostor je kompletno adaptiran za privremeni boravak invalida, a to se konkretno odnosi na deo klupskog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prilagođavanja mokrog čvora po svetskim standardima. Udruženje broji preko 650 članova i ono je u stalnim naporima da za svoje članove obezbedi pomoć u higijenskim paketima, pelenama za odrasle, lekovima, invalidskim kolicima i drugim pomagalima, ortopedskoj opremi i banjskim lečilištima - rekao je Željko Vještica, predsednik Udruženja.

V.d. gradonačelnika Zoran Alimpić i predsednik opštine Novi Beograd Željko Ožegović obećali su nastavak saradnje i dalju pomoć Udruženju obolelih od multiple skleroze, kao i ostalim sličnim organizacijama, a gradski sekretar za socijalnu i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić predstavila je socijalnu politiku grada u oblasti zaštite lica sa invaliditetom.

- U 2008. godini nastavićemo sa redovnim finansiranjem aktivnosti deset socijalno-humanitarnih organizacija, organizovanjem letovanja i zimovanja dece i omladine sa smetnjama u razvoju, stipendiranjem studenata sa invaliditetom, obezbeđivanjem popusta prilikom plaćanja komunalnih usluga za preko 15.000 lica sa invaliditetom i širenjem kapaciteta dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju - najavila je Jovčićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.