Beograd standardizuje izgled klupa, stubića, bilborda...

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd standardizuje izgled klupa, stubića, bilborda...

Skupština grada Beograda usvojila je izmenu odluke o komunalnom redu kojom se uvodi Katalog urbane opreme.

Kako se navodi u obrazloženju, Katalog urbane opreme za uređenje i opremanje javnih površina na delu teritorije grada Beograda obuhvaćene Generalnim urbanističkim planom je integralni dokument kojim su definisana uputstva za izbor urbane opreme, mobilijara i teksture koji se postavljaju na teritoriji grada.

Gradski urbanista Milutin Folić rekao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na sednici Skupštine grada da izmena odluke o komunalnom redu uvodi jednu novinu, a to je Katalog urbane opreme.

On je naveo da će grad biti podeljen na zone koje imaju kulturno, istorijske i arhitektonske specifičnosti.

Prema njegovim rečima, centar grada neće moći da bude popločavan betonom nego kamenom određenog formata, sve fasade u centru će biti osvetljene, kanalizacije i šahtovi imaće utisnut grb grada, klupe će biti tipske.

Folić je kazao da se grad Beograd u prethodnih par decenija gradio stihijski.

"Na istoj raskrsnici jedan ivičnjak je betonski, drugi lomljeni kamen, klupa jedna barokna, druga moderna betonska to je neprihvatljivo", kazao je Folić i dodao da je Katalog urbane opremevelika stvar za grad, kao i da to imaju i drugi gradovi.

On je ocenio da je katalog kompletan, čak kompletniji nego u drugim gradovima.

Odbornik DS Zoran Alimpić pozdravio je aktivnost gradske uprave da se ovi stvari sistematizuju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BG: Grb na šahtu, klupe sve iste; DS: A bilbord?

Izvor: B92, 18.Jul.2016

Beograd -- Skupština grada Beograda usvojila je izmenu odluke o komunalnom redu kojom se uvodi Katalog urbane opreme...Kako se navodi u obrazloženju, Katalog urbane opreme za uređenje i opremanje javnih površina na delu teritorije grada Beograda obuhvaćene Generalnim urbanističkim planom je integralni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.