Beograd će dobiti tri nove pijace

Izvor: Studio B, 16.Jan.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd će dobiti tri nove pijace

U narednom periodu na teritoriji grada Beograda izgradiće se još tri pijace, čime će JKP „Gradske pijace" u svom sistemu imati ukupno 35 pijaca, najavio je Predrag Veinović, direktor ovog gradskog preduzeća.

- Među njima su pijace „Medaković", za koju imamo inicijativu građana, tu je lokacija u novoizgrađenom naselju „Stepa Stepanović", a postojeća pijaca „Vidikovac" biće proširena za još jednu polovinu njene sadašnje veličine. Na taj način Beograđani >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će, posle 18 godina, dobiti nove prostore na kojima će moći da se snabdevaju svežim i zdravim namirnicama. Izgradnja prve pijace, po dobijanju svih dozvola, očekuje se za najduže godinu dana, a okvirni rok koji smo sami sebi postavili, i za koji verujem da će biti i kraći, jeste da najkasnije za tri godine ispunimo dato obećanje sugrađanima - rekao je Veinović.

Protekla, 2013. godina obeležena je stvaranjem potrebnih uslova i dobijanju potrebne dokumentacije za nove lokacije. U toku je završna faza pribavljanja svih potrebnih saglasnosti za proširivanje ulaza i izlaza na pijaci „Vidikovac", čime bi se ova lokacija saobraćajno uredila. Za pijacu „Medaković" potpisan je Memorandum o razumevanju sa opštinama Zvezdara i Voždovac i u toku je izrada plana detaljne regulacije, i na tom prostoru će, osim pijačnih tezgi biti lokali, mlečna hala, sanitarni čvorovi i sva druga prateća infrastruktura. Pored postojećih planova, „Pijacama" je upućena inicijativa opštine Palilula i građana te opštine za izgradnju nove pijace na levoj obali Dunava, te se osim postojeće, manje pijace u Borči, na jednoj od slobodnih lokacija planira izgradnja još jednog prostora namenjenog prodaji svežih namirnica. U toku je i iznalaženje načina za otvaranje „buvlje pijace", kojom bi se sugrađanima koji se bave prodajom starih stvari omogućilo da to čine na legalan i uređen način.

Govoreći o unapređenju standarda na postojećim pijacama, Veinović je podsetio na Pijacu organske hrane u Bloku 44, kao i na predstojeću izgradnju bunara i ugradnju solarnih panela kojim bi doprinelo da pijaca „Blok 44" bude što više ekološki održiva.

- Na inicijativu građana i u dogovoru sa lokalnom samoupravom, do leta ćemo na pijaci „Banjica" napraviti novi prostor za dodatnih 70-80 tezgi i urediti ga tako da ubuduće nemamo problem sa dosadašnjom prodajom iz kamiona, zauzimanjem trotoara i drugih slobodnih površina. Na taj način ćemo pomoći i prodavcima i kupcima i obezbediti sve potrebne higijenske uslove. Na zemunskoj pijaci, u nekadašnji objekat „Žitnog kantara" prebacićemo mlečnu halu, a u toku je i tenderska procedura za nabavku 50 novih, adekvatnijih tezgi na pijaci - trgu, koje će biti teže pokretljive i sa većim skladišnim prostorom - podsetio je Veinović.

Iz „Pijaca" najavljuju i novi oblik saradnje sa Beograđanima, ovog puta mlađima, pa će tako biti raspisan likovni konkurs za đake uzrasta od prvog do četvrtog razreda na temu pijaca, kako bi se u budućnosti uspešno nastavila tradicija nabavke svežih namirnica od poznatih prodavaca. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Tri nove pijace za tri godine

Izvor: DANuBeogradu.rs, 17.Jan.2014, 00:07

U narednom periodu na teritoriji grada Beograda izgradiće se još tri pijace, čime će JKP „Gradske pijace“ u svom sistemu imati ukupno 35 pijaca, najavio je Predrag Veinović, direktor ovog gradskog preduzeća. – Među njima su pijace „Medaković“, za koju .. Pročitaj članakThe post Beograd:...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.