BELEF: Bogat i kvalitetan program

Izvor: Studio B, 03.Jun.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BELEF: Bogat i kvalitetan program

Beogradski letnji festival (BELEF) počinje 21. juna, na Svetski dan muzike, koncertom violiniste Nemanje Radulovića i trajaće do 25. jula, a zatvoriće ga muzika za zaljubljene.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru rekao da je taj sekretarijat u saradnji sa CEBEF-om organizovao bogat, zanimljiv i veoma kvalitetan program ovogodišnjeg festivala.

- Naša tendencija je da svaka manifestacija bude za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nijansu, dve bolja i kvalitetnija od prethodne. Ove godine će biti bogat program, biće 18 izvođača, 16 koncerata, mjuzikl i dokumentarna drama. Na Dan muzike, 21. juna, očekujemo spektakularan koncert Nemanje Radulovića, našeg proslavljenog violiniste, na otvorenom prostoru Studentskog trga. Ovogodišnji program BELEF-a biće održan u divnom prostoru Kapetan Mišinog zdanja, što prošle godine nismo imali priliku zbog renoviranja. Tako da će dvorište tog zdanja biti pozornica vrlo zanimljivih događaja. Osim toga, događaji će se održavati i u Kolarčevoj zadužbini, Kući kralja Petra na Senjaku, Mikser hausu, Bitef teatru, UK „Vuk Stefanović Karadžić" - objasnio je Vukosavljević i izrazio nadu da će Beograđani i gosti prestonice uživati u bogatom programu festivala.

Umetnički direktor festivala Vojkan Borisavljević je naveo da je BELEF godinama bio skrajnut iz kulturnog života grada, ali da je prošle godine ponovo vraćen i da je postigao veoma dobar uspeh.

- Ove godine smo uspeli da uz podršku Sekretarijata za kulturu osmislimo kvalitetan i zanimljiv program koji sadrži dve pozorišne premijere i 15 kvalitetnih muzičkih programa. Izdvojio bih nastup našeg proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića, nastup simfonijskog orkestra RTS-a, kao i pozorišne premijere - mjuzilk „Braća bluzeri" i dokumentarna drama „Peti parkić". Tu će biti i mnogi velikani naše muzičke scene, kao što su Jovan Kolundžija, Aleksandar Serdar, Katarina Jovanović i Suzana Šuvaković Savić. Biće i nekoliko kvalitetnih džez koncerata, kao i nekoliko programa umetničke muzike. Festival se završava muzikom za zaljubljene, 25. jula, u Kapetan Mišinom zdanju - precizirao je Borisavljević.

Kako je naveo, u pripremi za sledeći festival je mjuzikl „Povratak otpisanih" i saradnja sa srodnim festivalima u regionu.

Vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala Milan Lazović je kazao da Belef predstavlja dominantnu kulturnu ponudu tokom leta u Beogradu, ali i veoma značajnu turističku ponudu grada.

- Ovaj festival postoji gotovo dve i po decenije. Belef će biti veoma interesantan, raznovrstan i dinamičan, širokog dijapazona programskih sadržaja i raznolikih žanrova. Karakteristika Belefa su i različita mesta na kojima će se održavati programi - naglasio je Lazović.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da je siguran da je ovogodišnji Belef prava stvar i pun pogodak sa stanovišta turizma i događaj koji upotpunjuje ponudu. Program je zaista dobar, istako je Popović, i dodao da će sledeće godine program biti još bolji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.