Akcija opštine Stari grad „Trećaci online

Izvor: Studio B, 08.Dec.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija opštine Stari grad „Trećaci online"

Učenici trećeg razreda OŠ „Stari grad", njih 31, dobili su net - buk računare, u okviru akcije Gradske opštine Stari grad „Trećaci online", koja je danas počela.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad i Ana Danilović, zamenica predsednice, na svečanosti u biblioteci škole, podelile su vredne poklone učenicima trećeg razreda zajedno sa torbicama i ekološkom kesom.

- Nadam se da će vam koristiti ovi mali računari. Ovo će biti pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vama, ali i vašim roditeljima. S obzirom da se nalazimo u biblioteci, ja uvek dajem prednost knjigama, ali bez računara se ne može. Oni će vam biti pomoć u učenju, ali i u igri. Želimo da škole učinimo modernijim- rekla je đacima Mirjana Božidarević.

Domaćin, direktor Branislav Vučinić rekao je da su deca su oduševljena i da su netbukove nestrpljivo čekali.

-Čuvajte računare kao što čuvate drugarstvo i dajte primer drugima, poručila je trećacima Ana Danilović.

Gradska opština Stari grad obezbedila je za sve učenike trećeg razreda starogradskih osnovnih škola 582 računara sa instaliranim operativnom sistemom, a oni i njihovi nastavnici će dobiti i besplatnu obuku koju obezbeđuje GO Stari grad.

Procena stručnjaka je da je taj uzrast najpogodniji za početak učenja i upoznavanja sa radom na računaru.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trećaci sa Starog grada dobili računare

Izvor: Blic, 08.Dec.2011

U okviru projekta “Trećaci onlajn” Opština Stari grad je danas podelila 582 prenosiva računara učenicima trećih razreda svih osam osnovnih škola na svojoj teritoriji...Osim učenika trećeg razreda, prenosive računare dobili su i njihovi učitelji, a Opština Stari grad je obezbedila i obuku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.