Izvor: Njuz.net, 04.Avg.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS obeležava 20 godina od blokade ulaska izbeglica u Beograd

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 4. avgust 2015, (Njuz) – Socijalistička partija Srbije i nekadašnji članovi Jugoslovenske levice obeležiće danas 20 godina od blokade ulaska izbeglica u Beograd.
Na naplatnoj rampi kod Šimanovaca na autoputu Beograd-Zagreb biće održan skup sećanja na avgust 1995. godine kada je po nalogu državnog vrha sprečeno da prognani Srbi u akciji „Oluja“ uđu u srpsku prestonicu.
Skup će simbolično početi pred kraj Dnevnika RTS, kada je sa nacionalne televizije >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << 4. avgusta 1995. godine građanima saopštena vest o akciji „Oluja“ i padu Republike Srpske Krajine.
– U to vreme okupljeni će prvo na nekoliko minuta blokirati autoput. Nakon toga svi ćemo stati duž autoputa, kao što je nekada policija stajala duža autoputa na delu koji prolazi kroz Beograd i sprečavala izbeglice da slučajno ne skrenu u grad – rekao je Aleksandar Vulin, koji će prestavljati bivše članove JUL-a.
Takođe, minutom ćutanja biće odata pošta Slobodanu Miloševiću, bivšem predsedniku Srbije, a čitanjem nekoliko odlomaka iz knjige „Noć i dan“ biće upućeni pozdravi i podrška Mirjani Marković.
Sam predsednk SPS Ivica Dačić neće biti prisutan u Šimanovcima, ali će čitav događaj pratiti iz sedišta stranke na Studentskom trgu.

- Ni naš uvaženi pokojni predsednik Milošević nije tada bio na ulici, već je sve pratio iz kabineta. Doduše, Dačić neće biti u predsedničkom već u stranačkom kabinetu, ali i to je jedna simoblična povezanost – rekao je funkcioner SPS Milutin Mrkonjić.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.