NA BEČ! Izbeglice u Mađarskoj probile barikadu i PEŠKE krenuli POSRED AUTOPUTA ka Austriji

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA BEČ! Izbeglice u Mađarskoj probile barikadu i PEŠKE krenuli POSRED AUTOPUTA ka Austriji

Više od 1.000 izbeglica krenulo je danas peške sa železničke stanice Keleti u Budimpešti prema austrijskoj granici, javio je izveštač agencije AFP sa lica mesta. Grupa od oko 500 ovih migranata probili su danas policijsku barikadu i nastavili da hodaju autoputem koji povezuje Budimpeštu i Beč, javio je Rojters.

#MigrantMarch refugees continue towards #Austria from #Budapest. Police still with them. http://t.co/RekXNbzFwx >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pic.twitter.com/NmrFFnRIil

— Nabih (@nabihbulos) September 4, 2015

Velika grupa izbeglica, među kojima ima ljudi u invalidskim kolicima i sa štakama, kao i roditelja koji nose decu na ramenima, spremna je da prepešači 175 kilometara do granice sa Austrijom, preneo je AFP.

#MigrantMarch moving again towards #Austria. #Budapest pic.twitter.com/ciyZ51YFzr

Neki od njih nose slike nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je nedavno najavila da će zvanični Berlin ublažiti ograničenja Sirijcima za dobijanje azila.

"Veoma smo srećni što se nešto konačno dešava. Sledeća stanica je Austrija. Deca su veoma umorna, Madjarska je prema nama bila veoma loša i mi moramo negde da idemo", rekao je 23-godišnji Osama iz Sirije.

Izbeglice koje su krenule peške ka Austriji su deo grupe od 2.000 ljudi, koliko se procenjuje da se danima nalazilo oko stanice Keleti, nakon što su ih madjarske vlasti sprečile da se ukrcaju na vozove za Austriju i Nemačku zbog toga što nisu imali vize za Evropsku uniju.

Policija je posmatrala izbeglice kako se kreću kroz Budimpeštu, ali nije intervenisala. Kolona je uzrokovala saobraćajne gužve u centru madjarske prestonice, javlja izveštač AFP.

Mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je do sada ove godine 150.611 izbeglica podnelo zahtev za azil, medju kojima 50.413 sirijskih državljana.

Izbeglice su jutros, posle mirne noći, održali protest na železničkoj stanici u mestu Bičke, u kome je juče zaustavljen voz u koji su se ukrcali u Budimpešti.

Oni su poručili da žele da idu u Nemačku, a ne u izbeglički kamp.

Madjarske vlasti danima sprečavaju izbeglice iz Sirije i iz drugih zemalja da otputuju u Austriju i Nemačku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbeglice probile blokadu, idu ka Beču / FOTO

Izvor: B92, 04.Sep.2015

Grupa od oko 500 izbeglica, koji se pešice kreću auto-putem u Mađarskoj prema granici sa Austrijom, probili su policijsku barikadu i nastavili da hodaju...Više od 1.000 izbeglica krenulo je danas peške sa železničke stanice Keleti u Budimpešti prema austrijskoj granici, javio je izveštač agencije...

Nastavak na B92...

Grupa migranata, koja peške ide ka Austiji, probila barikadu na putu

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2015

BUDIMPEŠTA - Grupa od oko 500 migranata, koji se pešice kreću autoputem u Mađarskoj prema granici sa Austrijom, probili su danas policijsku barikadu i nastavili da hodaju autoputem koji povezuje Budimpeštu i Beč, javio je Rojters.Više od 1.000 izbeglica krenulo je danas peške sa železničke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.