Austrija kontroliše kamione, red na granici 25 kilometara

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija kontroliše kamione, red na granici 25 kilometara

Odluka Austrije da počne da kontroliše kamione na granici s Mađarskom nakon što su pronađena tela 71 izbeglice u hladnjači na autoputu Budimpešta-Beč, dovela je do toga da se na graničnom prelazu između dve zemlje formira kolona vozila duga 25 kilometara.

Mađarska služba za informacije na putevima Utinform saopštila je da je na graničnom prelazu Hegješalom saobraćaj danas sporiji nego što je to uobičajeno.

Obe zemlje su deo Šengen zone, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se vozila ne proveravaju na granici.

Austrijska policija našla je u četvrtak tela 71 migranta, koja su bila u fazi raspadanja, pošto je otišla da istraži kamion-hladnjaču koji je bio parkiran na autoputu koji povezuje Budimpeštu i Beč.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.