Izvor: Press, 11.Avg.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAĐANI IZGLASALI: BG dobija Bulevar heroja sa Košara

Glasanje za ime bulevara koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom je završeno, a Beograđani su odlučili da se ta saobraćajnica nazove po herojima sa Košara.
Foto: Tanjug
To je saopštio gradonačelnik Siniša Mali, navodeći da mu je veoma drago što se na taj način čuva uspomena na velike junake.Glasanje je, kaže gradonačelnik, trajalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nekoliko nedelja, bilo je raznih opcija i svima je data mogućnost da iznesu svoje ideje, a građani Beograda su doneli odluku da to bude - Bulevar heroja sa Košara. 
Ovo nije prvi put da Beograđani odlučuju. Prethodno su glasali za boju autobusa za gradski prevoz, ali i kako će da izgledaju info-table koje su postavljene u centru grada. Mali ističe da je zapravo cilj transparentna gradska uprava koja uključuje građane u sve odluke. 
- Naredne nedelje ćemo predstaviti jedan veliki portal na kome smo vredno radili nekoliko meseci. Preko tog portala građani će moći da se uključe u sve projekte, moći će da glasaju, radićemo ankete, da vidimo da li neke stvari radimo dobro, da li neke stvari radimo loše, šta treba da popravimo - rekao je Mali. Cilj je da se napravi dvosmerna komunikacija, da se čuje šta građani imaju da kažu, jer je svima u interesu bolji i lepši Beograd. 
- Ovo je način da ga zajedno i stvaramo - istakao je gradonačelnik. 
Prema njegovim rečima, važno mu je i da građani učestvuju u odlučivanju na koji način i u koje projekte Grad Beograd treba da ulaže novac, a u vezi sa tim već se radi na predlogu da se deo sredstava iz budžeta opredeli za projekte koji su građanima najvažniji. 
U ovom trenutku se ne zna koliko će novca biti opredeljeno za takve projekte, jer se još radi na predlogu, ali je po najavi gradonačelnika, sigurno da će o tome na jesen razgovarati direktno sa građanima i njihovim predstavnicima u opštinama. 
- Pitaćemo Beograđane u koje bi projekte želeli da investiraju novac. Kako budemo imali više novca, tako ćemo sve više građana uključivati. Zajedno ćemo ispratiti sve od početka do kraja - rekao je Mali. 
Kaže da je to pravi način da se pokaže transparentost i koliko gradska uprava zajedno sa građanima želi da menja stvari, navodeći da će to biti velika promena po ugledu na Pariz.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.