Zdravstveni radnici počinju protest

Izvor: Bor030.net, 24.Nov.2014, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstveni radnici počinju protest

Sva četiri reprezentativna sindikata zdravstva, koja okupljaju oko 80 odsto zaposlenih u toj oblasti, najavili su da će svake srede u novembru organizovati celodnevni štrajk, jer im je novim merama štednje plata smanjena 10 odsto.

Sindikati će razgovarati sa radnom grupom Ministarstva zdravlja o potpisivanju novog kolektivnog ugovora. Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Zoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Savić rekao je da “to neće dovesti do otkazivanja štrajka”.

Kako je Savić rekao ukoliko pregovori krenu “zadovoljavajućim” tokom, zdravstveni radnici su spremni da zamrznu proteste.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Dragan Cvetić rekao je da će tokom štrajka lekari pridržavati minimuma procesa rada.

(Beta)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.