Zaposleni u pravosuđu kreću u štrajk?

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u pravosuđu kreću u štrajk?

Sindikati zaposlenih u pravosuđu i državnoj upravi stupiće u štrajk ukoliko Vlada Srbije ne preduzme mere na osnovu kojih će teret krize u kojoj se nalazi država biti preraspodeljen jednako na sve korisnike budžeta, izjavila je danas predsednica Sindikata pravosuda Srbije Sladanka Milošević.

Ona je u izjavi Tanjugu rekla da, iako se u petak nastavljaju pregovori za potpisivanje kolektivnog ugovora, Sindikat >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ne veruje da će doći do dogovora sa Vladom jer su prethodna dva sastanka prošla bez pomaka.

Miloševićeva je ukazala da nije sigurna u iskrenost Vlade kada je u pitanju preraspodela krize i da zaposleni u pravosuđu trenutno nemaju ni osnovni kancelarijski materijal za rad.

"Mi se radujemo se što su advokati počeli da rade, ali mi ne možemo da radimo jer nemamo papir i toner", ukazala je ona.

Prema njenim rečima, zaposleni u pravosuđu ne žele da stanlno mrvice i da se na njima štedi, dok drugi zaposleni u pojedinim javnim preduzećima dobijaju stotine hiljada dinara za godišnjicu rada.

Takođe je postavila pitanje zašto zaposleni u pravosuđu nemaju isti tretman kao i EPS ako im je poslodavac isti - Vlada Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.