U Autoprevozu odustali od štrajka

Izvor: B92, 23.Okt.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Autoprevozu odustali od štrajka

Radnici "Autoprevoza" iz Gornjeg Milanovca odustali su od najavljenog štrajka, jer su postigli dogovor sa direktorom o dinamici isplata zarada i dnevnica.

Kako je rekao predsednik Štrajkačkog odbora, Miodrag Vukašinović, radnicima se duguje od 1,5 do 3,5 zarada, jer se ne isplaćuju svima u isto vreme.

"Budući da su nam neoverene zdravstvene knjižice, dobili smo obećanje da će se i taj deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brzo završiti, odnosno da će račun firme biti deblokiran kako bi se uplatili doprinosi za zdravstveno osiguranje", rekao je Vukašinović.

Direktor gornjomilanovačkog "Autoprevoza" Dragan Topalović kaže da je do problema došlo jer poreska uprava zbog jednodnevnog kašnjenja rate za porez u iznosu od 56.000 dinara, koji preduzeće plaća kroz reprogram, pustila blokadu od 14 miliona dinara.

"Glavnica je bila četiri, a kamata 10 miliona dinara. Zakasnili smo jedan dan sa plaćanjem, blokirala nas je poreska uprava što je razlog kašnjenja isplate zarada", rekao je Topalović Tanjugu, navodeći da će "Autoprevoz" podneti novi zahtev za reprogram.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.