Selaković: Ceniće se moja odgovornost za štrajk

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ceniće se moja odgovornost za štrajk

Ministar pravde Nikola Selaković izrazio je zadovoljstvo jer pravosuđe danas počinje opet da funkcioniše.

Foto: Beta/Nenad Petrović

Selaković je ukazao da je sada potrebno nadoknaditi ono što je propušteno zbog štrajka advokata, a da će se ceniti njegova politička, lična i direktna odgovornost u svemu tome.

"Izražavam zadovoljstvo kao i svaki građanin Srbije time što se pravosuđe vraća u neku normalu i počinje opet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da funkcioniše", rekao je Selaković novinarima.

Na pitanje da li je ranije moglo da se dođe do rešenje za prekid štrajka advokata, Selaković je odgovorio da veruje da bi do toga došlo ranije da je to bilo moguće.

Selaković je naveo da je pokazan demokratski kapacitet jer se do rešenja došlo isključivo razgovorom i dijalogom, uvažavajući različitosti i stavove, ali na prvom mestu čuvajući interes građana Srbije.

Ministar pravde je ocenio da je sada potrebno nadoknaditi sve što je propušteno, odnosno nastaviti suđenja, te da to neće biti ni lak ni jednostavan proces i da će samo zajedničkim delovanjem i sudija i tužilaca i advokata moći da se nadoknadi sve što je odloženo.

Povodom zahteva advokata da podnese ostavku, Selaković je rekao da je kao ministar u vladi svakako podvrgnut i političkoj odgovornosti.

"Cenićemo kolika je moja direktna i lična odgovornost u svemu ovome. Poštovao sam zakon i ponašao sam se onako kako smatram da ministar treba da se ponaša u takvoj situaciji", rekao je Selaković.

On je dodao da advokati smatraju da su se oni ponašali onako kako treba da se ponašaju u takvoj situaciji i da do spora ne bi ni došlo da su imali identične poglede.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.