Proba male mature, šta je naučeno a šta izgubljeno

Izvor: RTS, 25.Apr.2015, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proba male mature, šta je naučeno a šta izgubljeno

Učenici osmog razreda rešavali su probni test iz matematike. Generalna proba je dobra prilika da i đaci ali i profesori vide šta treba još utvrditi u narednih mesec i po dana - do sredine juna kada je polaganje male mature.
Tačno u podne, nakon različitih priprema, previranja zbog štrajka i ponegde skraćenih časova, svi u istoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sa istim ciljem - da proba bude što uspešnija. Nakon rešavanja matematičkih problema - đaci su uglavnom zadovoljni.

Đaci su generalno zadovoljni testom i kažu da nije bilo preterano teško. Za maturu se spremaju vežbajući zadatke iz zbirki i smatraju da im pripreme u školi dosta pomažu.
I tokom štrajka se radilo, kažu profesori, a nezadovoljstvo se uvek ostavljalo ispred učionice.
"I pored ogromnog nezadovljstva, svi radnici su obavljali svoje dužnosti. I mnogo više od toga, jer posle redovne nastave dolazile su slobodne aktivnosti, pripremna i dodatna nastava", kaže nastavnik OŠ Dragiša Mišović iz Čačka Bogdan Paunović.
Probni test je važan i profesorima.
"Sada ćemo na osnovu grešaka, dobrih i loših strana da sagledamo na kojim tematskim područjima treba raditi da bi se junski momenat dočekao što spremnije", kaže predsednik Sindikata OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" iz Kruševca.
Danas će đaci proveriti koliko su do sada naučili iz maternjeg jezika i još pet predmeta koji će biti na kombinovanom testu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Matematika zbog štrajka još teža

Izvor: Blic, 25.Apr.2015

Probni test iz matematike juče je retko koji osmak znao da reši potpuno tačno iako skoro svi pohađaju privatne časove kako bi se spremili za malu maturu...Kao i prethodnih godina, đake je najviše namučila geometrija, ali su test mahom opisivali kao srednje težak. Većina njih čak nije ni ozbiljno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.