PIO fond nastavlja štrajk

Izvor: RTS, 24.Apr.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO fond nastavlja štrajk

Predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Ljiljana Kremić izjavila je da sutra neće biti protesta ispred Vlade Srbije, ali da se štrajk u filijalama nastavlja do ispunjenja zahteva.

Zaposleni u PIO fondu su započeli štrajk 8. aprila, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni odlukom Državne revizorske institucije da im se plate smanje za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30 odsto, jer smatraju da im plate ne treba smanjivati do donošenja Zakona o platnim razredima, prenosi Beta.

Kremićeva je rekla da su danas održani pregovori predstavnika PIO fonda, Ministarstva finansija, Ministarstva rada i Agencije za mirno rešavanje sporova, ali da nije došlo do rešenja.

"Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim", ocenila je predsednica sindikata.

Predstavnici menadžmenta PIO fonda, Ministarstva finansija i Agencije za mirno rešavanje sporova sastajali su se dva puta od početka štrajka, a kada će biti nastavljeni pregovori Kremićeva nije mogla da precizira.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.