Advokati koji posete uhapšene klijente ne krše pravila

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati koji posete uhapšene klijente ne krše pravila

Advokati koji budu posetili svoje uhapšene klijente i sačinili podneske kojima se predlaže i obrazlaže ukidanje pritvora neće povrediti Pravila postupanja tokom štrajka advokata, saopštila je danas Advokatska komora Srbije (AKS).

Pravila neće prekršiti ni advokati koji budu sačinjavali podneske u kojima se štite prava dece, pripadnika drugih ranjivih grupa i pripadnika nacionalnih manjina u slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diskriminacije.

"Upravni odbor AKS je na sednici održanoj 19. novembra u Novom Sadu usvojio Pojašnjenje Pravila postupanja advokata u Srbiji tokom protesta advokata i pojašnjenje je doneto jednoglasno, odlukom svih advokatskih komora koje su prisustvovale sednici, uključujući i Advokatsku komoru Beograda", navodi se u saopštenju.

Predsednik Advokatske komora Beograda (AKB) Slobodan Šoškić i prisutni članovi Upravnog odbora AKB su se saglasili da se Pravilima postupanja koja je propisala AKS, uključujući i pojašnjenje sa sednice od 19. novembra, dodaje se.

Pravila se primenjuju u celosti na teritoriji Srbije, u cilju ujednačenog postupanja svih advokata u Srbiji. Advokati u Srbiji štrajkuju od 10. septembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.