Naoružan razbojnik mesec dana teroriše Niš, policija nemoćna zbog štrajka advokata

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Nov.2014, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružan razbojnik mesec dana teroriše Niš, policija nemoćna zbog štrajka advokata

Naoružani razbojnik maskiran kacigom opljačkao je sinoć oko 20 časova mesaru “Adimes” na Trgu Kralja Aleksandra u Nišu.

On je ušao u mesaru sa pištoljem u rukama, nakon čega je od prestravljenih radnica oteo pazar i čekove koji su se našli u kasi. Posle toga, pobegao je u pravcu Šivare.

Nezvanično, sumnja se da iza ove pljačke stoji Nišlija A. D. (19), koji je za nešto više od mesec dana počinio čak 20 krađa i razbojništava, a na slobodi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je jer mu je nemoguće odrediti pritvor zbog štrajka advokata. A. D. se sumnjiči da je do sada od prolaznica i radnica u trgovinama oteo oko 260.000 dinara.

- On se sumnjiči za dva razbojništva, dve razbojničke krađe, šest teških i deset lakših krađa. Živeo je u napuštenim kućama odakle je dolazio do grada biciklom i prilazio uglavnom ženama kojima je krao torbe i novčanike. Jednu Nišlijku je teško povredio jer ju je vukao po betonu u blizini OTC-a, u pokušaju da joj otme torbu, pa je zadobila iščašenje kuka - kaže naš izvor blizak istrazi.

U jednom slučaju, žrtvi je otvotrio vrata od lifta u zgradi, glumeći uljudnog komšiju, da bi joj potom istrgao novčanik i pobegao. Krao je po trafikama i trgovinama, tako što bi prišao do kase, dograbio novac i pobegao. Torbe i novčanike je bacao uglavnom pored pruge ili oko nišavskog keja.

- Prvi put je priveden kada je počeo štrajk advokata, ali nije mogao da mu se odredi pritvor bez branioca, s obzirom da je to bila lakša krađa. I sledeća dva puta je “pao” za manje krađe, pa je opet pušten, ali je u međuvremenu počinio i teža krivična dela, koja je policija rasvetlila - kaže naš izvor.

Sumnja se i da su mu u pojedinim krađama pomagala trojica maloletne braće koji su krivično neodgovorni. Policija i dalje traga za A. D.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.