Gradonačelnik Niša o investiciji "Cumtobela"

Austrijska kompanija "Cumtobel" planira da 2018. godine u Nišu otvori fabriku na 40.000 kvadrata u čiju izgradnju će investirati 30 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bulatović je rekao da će dolazak kompanije, koja je širom sveta poznata po proizvodnji rasvete i pratećih komponenti, biti istorijski događaj za Niš.

"Cumtobel", kako je dodao, planira da u fabrici u Nišu uposli "značajan broj" radnika, ali nije mogao da precizira koliko.

"Za realiziju planiranog projekta potrebno je oko 10 hektara zemljišta koje će Republika i Grad obezbediti u jednoj od industrijskih zona u Nišu", naglasio je Bulatović na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Prema njegovim rečima, predstavnici kompanije "Cumtobel" su u proteklih više od godinu dana šest puta posetili Niš, pri čemu ih je rukovodstvo grada upoznalo sa komparativnim prednostima Niša i Republike.

"Poseban akcenat u pregovorima bio je na industrijskoj tradiciji, planovima za razvoj Naučno-tehnološkog parka i prednostima koje pre svega generiše Univerzitet u Nišu", rekao je Bulatović.

Dekan niškog Elektronskog fakulteta Dragan Janković rekao je da se kompanija "Cumtobel" razlikuje od drugih investitora, jer planira da pored proizvodng pogona otvori i razvojni centar i uposli veliki broj visokokvalifikovanih radnika.

"To je razlog više da mladi stručnjaci ne odu iz ovog grada i zemlje. Oni će moći da svoje potencijale iskažu u toj fabrici", rekao je Janković.

Dolazak austrijskog proizvođača rasvetnih sistema u Niš najavio je prethodno premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da se radi o kompaniji koju svi zovu još i "mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete".

Vučić je u pismu građanima Niša rekao da je Vlada dugo i predano radila na dolasku "Cumtobela".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара