Skot: Nećemo se smiriti dok ne dođemo do pune istine

Istraga o pogibiji službenika srpske ambasade otetih u Libiji jeste u toku i nadam se da ćemo uskoro imati neke zaključke, kaže ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ali potrebno je vreme", rekao je Skot i dodao da se ispituju sve činjenice pre i posle vazdušnog udara na kamp takozvane Islamske države.

"Situacija u Libiji je veoma haotična. Istraga o tome šta se tačno dogodilo još je u toku. Teško je doći do činjenica, ali ispitaćemo te činjenice i nećemo se smiriti dok ne budemo došli do pune istine o tome", rekao je Skot Tanjugu na marginama Biznis foruma na Kopaoniku.

Govoreći o investicijama u Srbiji, Skot je na marginama biznis foruma na Kopaoniku rekao da su fiskalne reforme već uzele maha i ljudi to prepoznaju i pozdravljaju.

"Na strukturnim reformama treba još raditi, o čemu se i govori na konferenciji", rekao je Skot uz ocenu da je važno da se nastavi putem kojim je Srbija krenula.

Smatra da su ekonomski odnosi Srbije i SAD dobri i podseća da već postoji niz američkih investitora koji su aktivni u Srbiji, ali i onih koji ispituju mogućnosti investiranja.

Prema njegovim rečima, ono što novi investitori žele da vide jeste pre svega da mogu da ostvare profit ali i da će njihove investicije biti investicije u budućnost jednog stabilnog regiona.

Oni takođe žele da se uvere da je vladavina zakona solidna, da neće biti suočeni sa korupcijom i da dolaze na tržište koje raste, dodao je Skot.

"Mislim da je to ključno pitanje, kako da se Srbija vrati na put jačeg rasta", napomenuo je ambasador.

Na pitanje da li će uvođenje direktnog leta Beograd–Njujork pomoći u privlačenju investicija, Skot je ocenio da na investitore manje utiče da li imaju ili nemaju direktan let.

"Njihove investicije su mnogo veće i dugoročnije da bi to uticalo. Ali neki će možda doći da vide zemlju i potom razmišljati o investicijama", rekao je Skot.

Američki ambasdor koji je nedavno stupio na dužnost je prvi put na Kopaonik biznis forumu i smatra da je to odlična prilika za razmenu mišljenja.

Tu su se, kaže, okupili neki od najboljih ekonomskih umova i predstavnici poslovnog sveta da razmotre situaciju i daju neku vrstu smernica za budućnost.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара