Nove usluge fiksne telefonije na jesen

Iako bi drugi operator fiksne telefonije trebalo da dobije licencu sredinom februara, biće potrebno još najmanje šest do osam meseci da bi se nove usluge ponudile korisnicima, izjavila ministarka Jansna Matić.

Tendersku dokumentaciju za drugog operatera fiksne telefonije otkupile su četiri kompanije, "Telenor", "Vip", "Kersjeko trejding limited" i "Konsing grupa".

Gostujući u Jutarnjem dnevniku ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić rekla je da građani mogu da očekuju da će uvođenjem drugog operatora usluge fiksne telefonije biti znatno pristupačnije.

"Građani mogu da očekuju ono što se dogodilo sa mobilnom telefonijom. Dakle, u ponudi će biti veliki broj različitih paketa", rekla je ministarka.

Ministarka Matić izjavila je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima monopol u fiksnoj telefoniji i izrazila očekivanje da će se to uskoro promeniti.

Iako bi operator trebalo da dobije licencu do sredine februara, da bi njihove usluge bile ponuđene korisnicima "biće potrebno još najmanje šest do osam meseci kako bi se nabavila neophodna tehnologija", istakla je ministarka Matić.

Prema njenim rečima, za Ministarstvo je bitno da licencu otkupi neko ko već ima iskustva u oblasti telekomunikacija.

"Nismo bili u stanju da odredimo cenu licence. S obzirom na to da ima četiri ponuđača, cena će svakako biti tržišna", istakla je ministarka i dodala da će Ministarstvo uzeti u razmareanje dve najveće ponude.

Ministarka Matić očekuje da će dodatni porez na upotrebu mobilne telefonije od 10 odsto biti ukinut u 2010. godini.

Što se tiče poreza na mobilnu telefoniju od 10 odsto, ministarka Matić, kaže da "da je to mera koja može da bude prihvatljiva samo u uslovima krize i evo sada su akteri u državi izneli svoja očekivanja da će 2010. godina biti godina laganog izlaska iz krize".

Ministarka kaže da to što znači da će se u "nekom trenutku iduće godine sigurno steći uslovi da se i ova mera ukine".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара