Читај ми!

Vučić večeras s Putinom o dugu za gas

Premijer Aleksandar Vučić razgovaraće večeras u 20 sati telefonom s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o rešavanju problema u vezi sa dugovima Srbije za gas.

Srbija duguje 200 miliona evra Rusiji za gas, a premijer je ranije objasnio da taj dug Srbija ne osporava. Međutim, naveo je da bi bilo preveliko opterećenje ako bi Srbija toliki novac uplatila odjednom ili do marta.

Premijer je ranije, najavljujući razgovor s šefom ruske države, objasnio da je reč o modelu finansiranja, načinu isplate i rokovima isplate srpskog duga koji, kako je rekao, niko ne spori.

Vučić je takođe istakao da će u razgovoru s Putinom tražiti ono što je najbolje za Srbiju, te da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško "i odrazilo bi se na javni dug i fiskalni deficit koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015".

"Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način izneti", rekao je Vučić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара