DIV otpušta radnike

Zbog gubitaka i prilagođavanja tržišnim prilikama, Duvanska industrija Vranje otpustila 166 radnika. Još 37 od ukupno 319 radnika želi da uz otpremnine ode iz fabrike. Radnici koji su tehnološki višak dobiće u proseku 17.000 evra otpremnine.

"Duvanska industrija Vranje" otpustila je 166 radnika, zbog gubitaka u poslovanju i prilagođavanja tržišnim prilikama, izjavio je generalni direktor Majk Edvards.

Edvards je agenciji Beta rekao da je još 37 od ukupno 319 radnika izrazilo želju da uz otpremnine koje znatno premašuju zakonom predviđene novčane iznose, dobrovoljno napusti fabriku cigareta.

Radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom u proseku će dobiti po 17.000 evra, a u fabrici će sutra biti otvoren Mobilni centar koji će tim radnicima pomoći da se lakše snađu posle odlaska iz firme, rekao je Edvards.

Prema njegovim rečima, stručnjaci će savetima da pomognu prekobrojnim radnicima da se ponovo zaposle ili pokrenu sopstveni biznis.

Biće organizovana i stručna obuka za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju radnika koji bi mogli da ostanu u fabrici. Od iduće godine u DIV-u će biti zaposlen 161 radnik, rekao je Edvards.

Koordinator projekta nove poslovne organizacije Gradimir Milić rekao je da se reorganizacijom firme, koja podrazumeva otpuštanje radnika, smanjenje troškova, povećanje produktivnosti i efikasnosti i prilagođavanje uslovima na svetskom tržištu, DIV spašava od zatvaranja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара