Haos u Splitu

Gradski derbi hrvatskog prvenstva između Splita i Hajduka odigran u subotu, završio se incidentima. Ispred stadiona Splita, oko 700 navijača Hajduka, koji su bojkotovali utakmicu, sukobilo se sa policijom. Neredi su trajali dvadesetak minuta, povređeno je najmanje devet policajaca, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Split je u subotu uveče bio pravo bojno polje na kojem su se sukobili navijači splitskog Hajduka i policije. Neredi su se odigrali nakon završetka gradskog derbija između Splita i Hajduka koji je završen pobedom domaćeg tima od 2:1.

Zanimljivo je da navijači Hajduka nisu ni ušli na stadion, već je oko 700 „torcidaša" protestovalo ispred stadiona. Razlog za bojkot je visoka cena ulaznica koje je uprava Splita stavila za taj meč.

U žestokm okršaju povređeno je najmanje devet policajaca, dok se ne zna koliko je huligana privedeno. Huligani su policiju gađali bakljama, kamenicama, i ostalim tvrdim redmetima.

Hrvatski mediji izveštavaju da je napravljena velika materijalna šteta. Huligani su demolirali jedan kafić preko puta stadiona u kojem je bila „prva runda" okršaja sa policijom.

Navodi se da su izgrednici kamenovali i kola hitne pomoći i da su oštetili veliki broj parkiranih vozila u blizini stadiona. Takođe, huligani su napadali i ostale gledaoce koji su nakon meča izlazili sa stadiona

Inače, u Splitu već duže vreme vlada napetost između policije i navijača zbog slučaja „Azapović". Navijači krive policiju za smrt 18-godišnjeg Marka Azapovića koga je policija navodno brutalno pretukla. Porodica preminulog momka smatra da je Marko preminuo mesec dana kasnije upravzo zbog posledica tih batina.

Navijači širom Hrvatske zbog toga prozivaju policiju i dižu transparente sa imenom preminulog navijača.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара