Читај ми!

Tužilaštvo na potezu (UBAČENO U DRUGU VEST)

Da li će bivši guverner NBS Dejan Šoškić biti saslušan zato što je odbio da policiji dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli poslovanja "Agrobanke", zavisi od tužilaštva, kažu u MUP-u.

Od tužilaštva zavisi da li će bivši guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić biti saslušan zato što je odbio da policiji dostavi izveštaja o vanrednoj kontroli poslovanja "Agrobanke", čiji su čelnici privedeni zbog malverzacija, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

"Mislim da su dalji razgovori sa Šoškićem u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva", preciziraju u MUP-u.

U MUP-u smatraju da je "nekorektno" to što su iz Narodne banke "iznošene laži", ali to je, kažu, "njihov problem".

Naime, kriminilistička policija MUP-a Srbije je septembra prošle godine zatražila od Narodne banke izveštaj o vanrednoj kontroli rada "Agrobanke", ali je iz NBS u policiju stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave, jer je reč o "službenoj tajni".

Direktor policije Milorad Veljović rekao je ranije da su zapisnik dobili tek kada su to izričito zahtevali.

"Kada smo tražili zvanično od NBS taj izveštaj, sugerisano je da to ne mogu da nam daju, jer je to, navodno, službena tajna. Tražili smo da nam zvanično odgovore zašto je to službena tajna. Tek tada smo dobili taj zapisnik", rekao je Veljović.

U tužilaštvu nije bilo moguće proveriti da li će bivši guverner Šoškić biti priveden radi saslušanja zbog odbijanja Narodne banke da policiji dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli sprovedenoj u "Agrobanci".

Policija je prošle sedmice uhapsila bivšeg prvog čoveka "Agrobanke", Dušana Antonića, njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара