“Alpina Por” ne odustaje od tendera

Razgovori o sporazumnom raskidu koncesije sa "Alpinom Por" nastavljaju se sledeće sedmice u Vladi Srbije. Koncesionar ne odustaje od tendera za autoput Horgoš-Požega, ali traži, kako RTS saznaje, da mu se vrate garancija od 10 miliona evra i dodatni troškovi.

Koncesija za autoput Horgoš-Požega ponovo je u centru pažnje.

Razgovori o sporazumnom raskidu koncesije sa austrijsko-španskom kompanijom "Alpina Por" nastavljaju se sledeće sedmice u Vladi Srbije.

Kako RTS saznaje, koncesionar traži da mu se vrati garancija od 10 milona evra, a zbog dela urađene projektne dokumentacije nadoknadi milion i 800 evra, kao i dodatni troškovi.

U Vladi Srbije to ne žele da komentarišu. Ni predstavnici koncesionara o detaljima raskida ugovora ne žele da govore prvo u medijima. Međutim, tvrde da ne odustaju od tendera za izgradnju autoputa.

Radna grupa koju predvodi predsednik Vlade Mirko Cvetković raspravljaće o koncesiji u ponedeljak.

Premijer je ovlastio ministra Olivera Dulića da već sledećeg dana razgovara sa koncesionarima i nađu kompromisno rešenje.

Ono bi omogućilo da Srbija sama, iz budžeta, počne izgradnju dela autoputa od Novog Sada do Horgoša.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара