Klubovi SPD Radnički igraju za gimnazijalce

Klubovi SPD Radnički igraju za gimnazijalce

Sportsko privredno društvo Radnički obaveštava javnost da će tokom aprila svi klubovi pod njegovim okriljem (vaterpolo, odbojka, košarka i rukomet), igrati za učenike Prve kragujevačke gimnazije kojima je potrebna ukupno 3.568.718,05 dinara kako bi učestvovali na svetskom takmičenju robotičara "First Lego League Florida Sunshine Invitational". Takmičenje se održava na Floridi (SAD) od 17. do 26. juna.

Tim povodom ulaz na sve utakmice pomenutih klubova biće besplatan, a gledaoci će umesto za kartu, željenu svotu novca moći da uplate u kutije iz kojih će sav prilog otići mladim kragujevačkim istraživačima za kotizaciju, smeštaj, avio-karte…, navodi SPD Radnički.

Iz kalendara događaja u Kragujevcu

  • 03. 04. - 17:30 - Hala Jezero - Košarka (m): Radnički-Metalac, 28. kolo KLS
  • 05. 04. - 19:00 - Hala Jezero - Odbojka (m): Radnički-Partizan, plej-of
  • 05. 04. - 20:45 - Zatvoreni bazen - Vaterpolo: Radnički-Solaris
  • 06. 04. - 19:00 - Hala Jezero - Rukomet (m): Radnički-Jugović
  • 07. 04. - 20:45 - Hala Jezero - Košarka (ž): Radnički-Karaburma, 21. kolo DŽLS21
  • 08. 04. - 18:45 - Zatvoreni bazen - Vaterpolo: Radnički-Primorje

Detaljno o takmičenju

POŠALJIMO KRAGUJEVAČKE SREDNJOŠKOLCE NA SVETSKO ROBOTIČARSKO TAKMIČENJE NA FLORIDI


Prva kragujevačka gimnazija
je pre devet godine započela avanturu u Lego ligi, a na ovogodišnjem Regionalnom takmičenju Finale Lego Adrija lige održanom u martu u Puconcima u Sloveniji imala je jednu ekipu – Lego Musketari.

Između 30 timova koji su se takmičili u Sloveniji osvojili smo prvo mesto (prvi put da je jedna ekipa koja nije iz Slovenije osvoji prvo mesto). Više o ovome možete da vidite ovde.

Osvajanjem prvog mesta dobili smo mogućnost da učestvujemo na svetskom takmičenju "FIRST LEGO League Florida Sunshine Invitational" koje će se održati u periodu od 19 do 22. juna ove godine. Više o ovome možete videti na zvaničnom sajtu.


Troškovi učestvovanja su veliki, ali uz vašu podršku možemo dobiti priliku da predstavljamo svoju ideju i projekat!

Pozivamo vas da podržite našu kampanju i projekat kako bismo predstavljali Srbiju na svetskom takmičenju "FIRST LEGO League Florida Sunshine Invitational". Vaša podrška će nam omogućiti da dalje razvijamo i promovišemo našu ideju, šireći znanje o srpskoj tradiciji i kulturi širom sveta.


Tim Lego Musketari je radio na projektu izrade podloge za učenje osnovnih koraka Moravca. S obzirom na to da je srpsko kolo uvršteno na UNESCO–vu listu nematerijalne kulturne baštine 2017. godine, želeli smo da ovim projektom podstaknemo očuvanje srpske tradicije i kulture. Ova interaktivna podloga pomaže ljudima da nauče osnovni korak jednog od najstarijih srpskih kola, kombinujući muziku i svetlosna polja.

Naša podloga kombinuje muziku i svetlosna polja. Svako polje će svetleti odgovarajućom bojom kada korisnik u skladu sa ritmom treba da postavi levu ili desnu nogu na određeno polje. Ova podloga će pomoći korisnicima da usvajaju korak po korak našeg tradicionalnog kola uz vizualni povratnu informaciju tokom vežbanja. Cilj našeg projekta je da, stvarajući digitalni zapis našeg tradicionalnog plesa, približimo svim ljudima naše nacionalno kolo, pružajući im priliku da dublje upoznaju našu kulturu i razviju veštine povezivanja s drugima.


O takmičenju

Fondacija FIRST je 1999. godine u saradnji sa Lego Education osmislila i pokrenula program FIRST Lego League sa ciljem da decu od 9 do 16 godina zainteresuje za nauku, tehniku, inženjerstvo i matematiku. Tokom godina, program je postao izuzetno popularan i počeo je da se širi po celom svetu. Srbija je već devet godina punopravna članica familije od preko 100 država (40.000 ekipa, 320.000 učesnika) u kojima se ovaj program uspešno organizuje.

Sam program čine celine:

  • Osnovne vrednosti koje povezuju sve celine i decu uče timskom radu i sportskom ponašanju prema ostalim takmičarima.
  • Projekat koji deca pišu na osnovu sezonskog Izazova (ovogodišnji izazov je: masterpiece) i u kome pokušavaju da pronađu inovativna rešenja za neki problem i potom ta rešenja podele sa zajednicom.
  • Dizajn robota gde deca konstruišu svog robota i alatke koje će na najefikasniji način da rešava prepreke na stolu
  • Igra sa robotom gde deca programiraju Lego robota da autonomno reši zadatke za 2:30 min, vezane za sezonski izazov. Zadaci se izvode na specijalnoj prostirci i stolu i napravljeni su od Lego elemenata.

ARHIVA PPNS NAJAVA POZORIŠNIH SUSRETA UČENIKA GIMNAZIJA SRBIJE 2024

Najava Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije 2024
Kragujevačka ekipa


Ekipu čini 10 učenika: Todor Stanković, Natalija Đoković, Rastko Andrejević, Hristina Novaković, Katarina Vesković (učenici sedmog razreda), Bogdan Dunjić, Đurđa Jevtić (učenici prvog razreda), Pavle Novaković, Lena Stanković i Marko Bogićević (učenici drugog razreda). Sa učenicima tima od septembra 2023. godine radile su mentorke Katarina Veljković i Ana Stanković.


Budžet

  • Registracija učesnika: 189.422,45 RSD
  • Smeštaj tima za 12 članova tima: 541.207,00 RSD
  • Prevoz do Floride: 12 x 216.482.8 RSD= 2.597.793,6 RSD
  • US viza: 12 x 20024.659 RSD = 240.295,00 RSD
  • Ukupno: 3.568.718,05 RSD

Prva kragujevačka gimnazija imala je dva puta priliku da se oproba u crowdfundingu i tom prilikom su uz podršku prvi put 65, a drugi put 180 donatora, prikupljena sredstva kojima je kragujevačkim gimnazijalcima omogućeno da učestvuju na takmičenju u Americi, o uspesima možete da se informišete ovde, kao i Maroku, o uspesima možete da se informišete ovde.

Zahvaljujemo svim osobama dobre volje koji prepoznaju od kolike je važnosti da naši učenici učestvuju i predstave sebe i svoj grad i državu Srbiju na svetskom takmičenju. Ovo učestvovanje ima višestruki karakter i ono je od izuzetne važnosti za obrazovnu instituciju, grad i državu iz koje ekipa dolazi, jer će svojim kvalitetom prezentovati i promovisati sistem vrednosti koje naše obrazovanje neguje, sinergiju zalaganja i nesebičnog truda profesora, učenika i roditelja.

Donacije možete uplatiti putem platforme Donacije.rs ili direktno na račun (koji se vodi kod Uprave za trezor).


Ukoliko ste u mogućnosti da nam pomognete, molimo vas da nas kontaktirate što pre, kako bi nam omogućili odlazak na predstojeća takmičenja.

Tim neće promovisati samo svoju školu, već i čitav grad Kragujevac, pa i državu.

Bićemo vam veoma zahvalni i promovisaćemo vas. Za sve informacije možete nas kontaktirati putem mejla:

  • Katarina Veljković: katarina.veljkovic@prvagimnazija.edu.rs
  • Ana Stanković: ana.stankovic@prvagimnazija.edu.rs

LEGO MUSKETARI INSTAGRAM, TIK-TOK, DONACIJE
PRVA KRAGUJEVAČKA GIMNAZIJA SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM

ARHIVA PPNS, 2019. GIMNAZIJALCI UŠLI U PRVU SVETSKU LEGO LIGU

Gimnazijalci ušli u Prvu svetsku lego ligu
ARHIVA PPNS, 2020. 
KRAGUJEVAČKI GIMNAZIJCI FINALISTI TURNIRA FIRST LEGO LEAGUE

Kragujevački gimnazijci finalisti turnira First Lego League
ARHIVA PPNS, 2023. POŠALJIMO KRAGUJEVAČKE SREDNJOŠKOLCE NA SVETSKO ROBOTIČARSKO TAKMIČENJE U MARAKEŠU 

Pošaljimo kragujevačke srednjoškolce na svetsko robotičarsko takmičenje u Marakešu

IZ ARHIVE PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html