Zaharova: Rakete bi mogle da unište dokaze o napadu u Siriji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da bi "hipotetički raketni napad" SAD na Siriju mogao da uništi dokaze u vezi sa navodnom upotrebom hemijskog oružja u istočnoj Guti.

"Da li su inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja upozoreni da će pametne rakete eliminisati sve dokaze u vezi sa navodnom upotrebom hemijskog oružja na terenu ili je stvarna svrha da se odmah eliminišu tragovi provokacije tako što će se koristiti pametne rakete da se stvori situacija gde međunarodni inspektori neće imati dokaze koje bi tražili?", upitala je Marija Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku, navodi Tas.

Dodala je da bi "pametne rakete" SAD trebalo da imaju kao metu teroriste, a ne sirijsku vladu, koja se godinama bori protiv terorista na svojoj teritoriji, prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp prethodno je upozorio Rusiju da se spremi jer će, kako je rekao, rakete leteti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара