Današnja poslastica: Kolač sa keksom i bananama

Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Apr.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Današnja poslastica: Kolač sa keksom i bananama

Foto: Dobra hrana Sastojci: – 150 g ”pti ber” keksa – 2 pudinga od čokolade – 2 banane – 250 g margarina – 2 krem šlaga od vanile – 9 dl mleka – 120 g šećera Priprema: 1. U manju šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. 2. Posebno umutiti 1 dl mleka sa pudingom od čokolade i dobro izmešati. Sipati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. 3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. 4. Banane iseći >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na kolutove, a keks izlomiti. Pripremljene sastojke dodati u fil od čokolade i polako promešati. 5. Dublju tepsiju poprskati vodom i u nju sipati pripremljenu smesu za kolač. Poravnati i ostaviti da se stegne. 6. Krem šlag od vanile umutiti sa preostalim mlekom i premazati preko fila.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Torta od čokolade i ribizle

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Apr.2016

Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, ali vam ni voćne nisu mrske, probajte ovaj savršeni spoj čokolade i voća.. Sastojci:Za koru:150 g brašna60 g šećera50 g kakaoa100 g margarina2 jajetamalo praška za pecivo Za fil:400 g ribizli100 g malina100 g šećera1 kesica želatinaZa glazuru:300 g čokolade350...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.