Vlada kupila slučaj Kovačević

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada kupila slučaj Kovačević

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije skinula je na jučerašnjoj sednici oznaku poverljivosti sa „slučaja Kovačević“ i potvrdila da je 10. marta ove godine na račun porodice Brajana Štajnhauera, kome je Miladin Kovačević naneo teške telesne povrede, uplatila odštetu na ime troškova lečenja od 900.000 dolara.

Povodom ovoga Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, izjavio je juče da će novac koji je uplaćen porodici Štajnhauera u budžet Vlade Srbije biti refundiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz Direkcije za prikupljanje imovine stečene kriminalom i da su pregovori između Amerike i Srbije o slučaju Kovačević vođeni u više faza.

- Razgovori su tekli u četiri faze. U ime Amerike pregovore je vodio ambasador Kameron Manter, dok su u ime naše države pregovarali timovi iz više ministarstava i kabineta premijera Cvetkovića - rekao je on, ocenjujući da je ustupanje „slučaja Miladina Kovačevića“ domaćem pravosuđu veliko priznanje našim pravosudnim organima, jer je „okružni tužilac u NJujorku prvi put u istoriji odlučio da ustupi predmet Srbiji“.

MANTER ZADOVOLJAN

Epilogom je zadovoljan i Američki ambasador u Srbiji Kameron Manter, koji je povodom ovog slučaja izjavio da mu je drago što je američko tužilaštvo slučaj Miladina Kovačevića prebacilo tužilaštvu u Srbiji, navodeći i da su SAD zadovoljne što će Kovačević „izaći pred lice pravde“.

I TADIĆU LAKNULO

Predsednik Srbije Boris Tadić konstatovao je da je slučaj Kovačević pretio da ostane nepremostiva tačka u odnosima sa SAD, što bi, kako je rekao, Srbiji donelo velike spoljnopolitičke i finansijske teškoće.

Slobodan Homen izgleda ,da je neki bratuced onog jevreina iz Nju Yorka,sto je zapodenuo kavgu, a ovaj ,,Srbin" Homen daje svom Bratucedo 800.000 $.

Nalazim se na privremenom boravku u SAD kao student jednog ovdašnjeg fakulteta. Imam problem sa jednim kolegom, džukelom koja mi uporno, već neko vreme, spopada devojku. Došao sam na ideju kako da taj problem rešim na idealan način, da njega eliminišem i da svojoj državi i narodu učinim veliku uslugu, da joj vratim onih 900.000 dolara koje je Amerikancima morala da plati zbog Kovačevića. Imam nameru, naime, da ga izazovem na tuču negde na javnom mestu i da pustim da mi nanese neku tešku telesnu povredu, zbog čega će on da zaglavi zatvor i zbog koje će Američka vlada posle da mi isplati onih 900.000 na ime odštete, a uz malo sreće, možda i celo miloionče. Ja obećavam da ću te sve pare da dam našoj Vladi, da vrati našem narodu ono što je dao za Kovačevića. Problem je samo što je picipevac mnogo slabiji od mene, ali to ću da rešim sa drugarima, da mi neko polomi ruku, nogu ili vilicu ili već nešto što se najviše isplati. Tražim samo od naše Vlade da od Amerikanaca izdejstvuje čvrsto obećanje da je njihova Vlada spremna da u ovako nekom, eventualnom, slučaju, tu odštetu i isplati. I da mi kad stignu pare ostavi nekih stotinak evra, da poturim nekom doci, da me dobro iskrpi. Još samo molim da mi naša Vlada što pre odgovori da li se slaže sa ovim mojim predlogom, da mi ova bogata džukela u međuvremenu ne odvede žensku, jer mi ni ona, kučka, nije mnogo sigurna kad je u pitanju lova. Pozdrav od Mihajla iz Amerike.

Kada ce ovi americki poltroni u Srbiji tuziti amere i zlocinacki nato za razaranje i ubijanje po Srbiji gdje su nanesene stete u milijardama evra . Placaju ameru ostetu za tamo u nekoj kafanskoj tuci , dok za ubistvo 89dece u Srbiji i ogromno razaranje drzave i trovanje za to sute kao p..ze . Sve ce tako da bude doke je oba bartija u Srbiji na vlasti . Orao.

Председнику Србије треба да "лакне" тек онда, и САМО ОНДА, када Америка исплати одштету породицама у Србији за Србе, чланове породица, које је Америка убила својим бомбама, и све Србе који су оболели од уранијума из АМЕРИЧКИХ БОМБИ.

АМЕРИКА МОРА ДА ПЛАТИ ОДШТЕТУ СРБИЈИ ЗА ПОРУШЕНЕ МОСТОВЕ, СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ, ИНДУСТРИЈУ,...

Чудо једно да је "односе две земље оптерећивао сукоб два младића" (при чему је амерички младић био први нападач), А НИСУ ОПТЕРЕЋИВАЛИ ТЕ ОДНОСЕ СВИ СРБИ КОЈЕ ЈЕ АМЕРИКА УБИЛА, И СВА ПОРУШЕНА МАТЕРИЈАЛНА ДОБРА ШТО ЈЕ АМЕРИКА БОМБАМА УЧИНИЛА.

ОВО ЈЕ ЧУДО НАД ЧУДИМА !!!

Brate Srbine, uze mi reci iz usta... J...em ti Zapadni svet kad ga predvodi teroristicka gamad iz SAD-a, i ovu nasu vlast koja ne sme da im u lice saspe barem neku rec ovako gorke istine, kad vec kod ovih belosvetskih kadija ne pokusava da se bori za pravo i pravdu!

Ovo je velika sramota za srpski narod i za Srbiju da se amerikancima plate tolike pare a da se taj vucibatina ne izruci. U isto vreme smo svedoci da je ova vlast izrucila mnogo zasluznije gradjane u Hag i to po direktivi amerike. Zar nismo mogli platiti i za njih. U ostalom ako je konzul zaista kriv kao sto Homen kaze onda bi ON i Tadic trebali platiti odstetu a ne narod.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.