Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Homen: Odštetu Štajnhaueru platiće kriminalci

Vlada Srbije će imovinom zaplenjenom od počinilaca krivičnih dela nadoknaditi 900.000 dolara koje je isplatila porodici američkog studenta Brajana Štajnhauera, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

"Ideja vlade je da kriminalci, odnosno učinioci krivičnih dela plate ovaj iznos, a ne građani Srbije. Zaključkom vlade je određeno da se na ovaj način refundiraju sredstva tekućoj budžetkoj rezervi", kazao je Homen na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle današnje sednice vlade.

On je rekao da u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom koja je stečena kriminalom ima dovoljno sredstava da se refundira trošak koji je država imala zbog Miladina Kovčevića.

On je dodao da Direkcija radi od 1. marta i da vrednost imovine koju je zaplenila već prevazilazi 900.000 evra.

Na sednici vlade je sa dokumenta o slučaju studenta Kovačevića koji je pretukao kolegu Štajnhauera i pobegao iz SAD u Srbiju skinuta oznaka tajnosti, a vlada je porodici oštećenog 11. marta platila odštetu od 900.000 dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.