Reklama PKS uvredljiva za sve žene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 16:50

Reklama PKS uvredljiva za sve žene

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da je reklamna kampanja Privredne komore Srbije kojom se promovišu domaći proizvodi, uvredljiva i seksistička.

Po ko zna koji put, "originalnost i kreativnost" svode žene na objekat koje se ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa proizvodima koji su prikazani, već predstavljaju i vređanje dostojanstva svih žena, navodi se u saopštenju.

"Nije potrebno biti stručan za rodnu ravnopravnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi se razumelo kako ovakvi sadržaji podržavaju i podstiču rodne stereotipe. Nije potrebna stručnost ni da bi se razumelo da se konkretnom reklamom šalje i neprimerena poruka o tome šta su pravi brendovi i proizvodi Srbije", ukazuje ona.

Poverenica Janković još jednom poziva sve kompanije i marketinške agencije da poštuju propise i uzdrže se od kreiranja sadržaja koji podstiču i produbljuju stereotipe.

"Mogu se napraviti vrlo kreativne reklame koje promovišu izuzetne proizvode naše države, ali bez prikazivanja žene kao erotizovanog objekta, već uz poštovanje ravnopravnosti i upravo velike uloge žena u proizvodnji domaćih proizvoda", ističe se u saopštenju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica za ravnopravnost: Reklama PKS uvredljiva i seksistička

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2021

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da je reklamna kampanja Privredne komore Srbije kojom se promovišu domaći proizvodi uvredljiva i seksistička.

Nastavak na N1 televizija...

Poverenica: Reklamna kampanja Privredne komore Srbije uvredljiva i seksistička

Izvor: RTS, 22.Apr.2021

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da je reklamna kampanja Privredne komore Srbije, kojom se promovišu domaći proizvodi, uvredljiva i seksistička. . Brankica Janković ocenjuje da ponovo "originalnost i kreativnost" svode žene na objekat, a...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.