Lek Ranitid povučen sa srpskog tržišta, obezbeđena zamena

Izvor: Danas, 30.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lek Ranitid povučen sa srpskog tržišta, obezbeđena zamena

Iz predostrožnosti, a u cilju zaštite javnog zdravlja stanovništva Srbije, Hemofarm A.D. donela je odluku o dobrovoljnom, preventivnom povlačenju svih serija leka Ranitidin sa tržišta, saopštila je ta kompanija. Članak Lek Ranitid povučen sa srpskog tržišta, obezbeđena zamena se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lijek "Ranitidin" povučen sa tržišta

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2019

Sve serije lijeka "Ranitidin" preventivno se povlači sa tržišta u cilju zaštite javnog zdravlja, odlučila je kompanija "Hemofarm A.D.".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lekovi "ranisan" i "ranitidin" povučeni sa tržišta Srbije

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019

Kompanija "Hemofarm" saopštila je da je "iz predostrožnosti, a u cilju zaštite javnog zdravlja građana Srbije", donela odluku o dobrovoljnom, preventivnom povlačenju sa tržišta svih serija leka "ranitidin"...Lek "ranitidin" sadrži aktivnu supstancu ranitidin-hidrohlorid, a prema upozorenju Evropske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.