Izvor: B92, 17.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Startuju povoljni krediti

Beograd -- Zahvaljujući sredstvima odobrenim od MMF-a sutra će startovati Vladin program povoljnih kredita, izjavio je za Blic Mlađan Dinkić.

Bankama koje budu plasirale novac privredi povoljnijim kamatnim stopama po prvi put će ti iznosi biti tretirani kao odbitna stavka od obaveze devizne rezerve kod NBS, kaže za Blic ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

"Jako je važno što sada možemo biti sigurni da će dinar u naredne dve godine biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stabilan. Ali, još je važnije što će aranžman sa MMF-om aktivirati naš sporazum sa deset inostranih banaka najvećih kreditora srpske privrede", rekao je on.

"Po tom sporazumu, te su se banke obavezale da će u ovoj godini zadržati najmanje isti obim kreditiranja privrede kao u prošloj godini. Podrška MMF-a omogućiće odobravanje novih kredita, što faktički znači da će anuiteti srpske privrede koji 2009. pristižu za naplatu, a koji premašuju 5,5 milijardi evra, biti refinansirani., objasnio je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.