BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

Izvor: Blic, 15.Feb.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

Predsedavajući Predsednišštva Bosne i Hercegovine Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kendersu.

Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čović je izrazio zadovoljstvo što u ime naroda i građana predaje zahtev za članstvo, dodavši da je BiH ispunila sve ono što je obećala da će ispuniti u poslednjoj godini.

Ocenjujući da je pred BiH sada veliki posao, naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susede na putu evropskih integracija, prenosi Fena.

Kenders je pohvalio usvajanje Reformske agende i Akcionog plana i kazao da je današnji čin zapravo prvi korak ka članstvu u EU.

Svečanosti je prisustvovala i visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Ha koji su čestitali BiH ističući da je ovo početak napornog rada.

Mogerini je rekla da će sada zemlje-članice anilizirati kandidaturu BiH, dodavši da je predaja zahteva dobra vest i za EU i za BiH i predstavlja dokaz da je projekat EU i dalje snažan.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I ZVANIČNO: BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

Izvor: Kurir, 15.Feb.2016

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kendersu...Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čović je izrazio zadovoljstvo što u ime naroda i građana predaje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.