Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2020, 18:45

Pariz je taj! Medvedev uzeo prvi trofej u 2020. godini

Uraganski tenis Moskovljanina u trećem setu - 2:1

Pariz je bio taličan za Danila Medvedeva! Ruski teniser je na najbolji mogući način krunisao to što će od ponedeljka biti zvanično četvrti teniser sveta. On je u finalu glavnog grada Francuske savladao svog sunarodnika sa nemačkim pasošem posle preokreta, uz blistavu igru u trećem setu - 2:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (5:7, 6:4, 6:1).

Ovo je bio njihov sedmi međusobni okršaj u karijerama i druga pobeda za Medvedeva. Zanimljivo obe pobede je ostvario u finalima. Prvi put je momak iz Moskve to učinio prošle godine u Šangaju, a sada je uzeo trofej i u Gradu svetlosti.

Zverev je delovao stabilno u prva dva seta, u kojima su oba tenisera uzimala servis protivniku u samom finišu. Ipak, drugi set, koji je trajao 52 minuta, kao da je potpuno iscrpeo sedmog tenisera na planeti, koji je potpino podbacio u odlučujućem. Medvedev je odmah uzeo servis protivniku, a onda i sledeći, pa je došao do vođstva od 4:0, a potom i rutinskog slavlja.

Rus rođen u Hamburgu je ove sezone osvojio dva turnira, pokušao je pre završnog mastersa u Londonu da se okiti i trećim. U svakom slučaju Zverev može da bude zadovoljan urađenim u 2020. godini, jer je ova peta uzastopna u kojoj je osvojio makar jedan pehar. Ipak, ovaj poraz će ga sasvim sigurno zaboleti.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.