Izvor: HotSport.rs, 02.Mar.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO PRVI PUT U ISTORIJI NAŠE KOŠARKE: Amerikanka postala Srpkinja!

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je nacionalni savez.

Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković.
Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske košarke, koji će nastupiti za reprezentaciju.
Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara, igra na poziciji krila i već drugu godinu zaredom je član francuskog Basket >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Landesa.
Završila je univerzitet Nebraska, a tokom karijere igrala je za bugarski Dunav, izraelski Jerusalim, mađarski Zalegeržeg i nekoliko francuskih klubova.
Promocija nove reprezentativke Srbije zakazana je u utorak za 12 sati u prostorijama KSS, a na konferenciji za medije će govoriti i predsednik Dragan Đilas i selektor Marina Maljković.
hotsport.rs/tanjug
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanka igra za reprezentaciju Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015

BEOGRAD - Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Srbije, saopštio je nacionalni savez...Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković...Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.