Amerikanka postala Srpkinja, igra za reprezentaciju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka postala Srpkinja, igra za reprezentaciju

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je KSS.

Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković.

Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske košarke, koji će nastupiti za reprezentaciju. Ona igra za francuski Basket Lend sa prosekom od 13,6 poena po meču.

Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara, igra na poziciji krila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i već drugu godinu zaredom je član francuskog tima.

Završila je univerzitet Nebraska, a tokom karijere igrala je za bugarski Dunav, izraelski Jerusalim, mađarski Zalegerseg i nekoliko francuskih klubova.

Promocija nove reprezentativke Srbije zakazana je za utorak u 12.00 u prostorijama KSS, a na konferenciji za medije će govoriti i predsednik Dragan Đilas i selektor Marina Maljković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.