Amerikanka postala Srpkinja

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka postala Srpkinja

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je KSS.

Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković.

Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske košarke, koji će nastupiti za reprezentaciju. Ona igra za francuski Basket Landes sa prosekom od 13,6 poena po meču.

Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara, igra na poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krila i već drugu godinu zaredom je član francuskog tima.

Završila je univerzitet Nebraska, a tokom karijere igrala je za bugarski Dunav, izraelski Jerusalim, mađarski Zalegeržeg i nekoliko francuskih klubova.

Promocija nove reprezentativke Srbije zakazana je za utorak u 12 sati u prostorijama KSS, a na konferenciji za medije će govoriti i predsednik Dragan Đilas i selektor Marina Maljković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerikanka postala Srpkinja, igra za reprezentaciju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2015

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je KSS...Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković...Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske košarke, koji će nastupiti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Amerikanka postala Srpkinja

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Mar.2015

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž u nastavku karijere nosiće dres reprezentacije Srbije, saopštio je KSS. Pejdž je dobila državljanstvo Republike Srbije i tako stekla pravo igranja za tim Marine Maljković. Ona će postati prvi strani igrač u istoriji srpske košarke, koji će nastupiti...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.