Izvor: Luftika.rs, 15.Feb.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„I ja se borim“: Danas je Dan dece obolele od raka

Svakog 15. februara u svetu se obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno organizuje humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije, piše Tanjug.
U Beogradu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova, a tačno u 13 časova, pod sloganom „I ja se borim“, simbolično >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << će se poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.
NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao za postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice.
„Kroz kampanju podstičemo pojedince i kompanije na aktivno učešće u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja. Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara“, navedeno je u saopštenju NURDOR-a.



Vidimo se 15-tog februara u 12h, jer zajedno mozemo sve

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Svetski dan dece obolele od raka! Za novu Roditeljsku kuću u Beogradu!

Izvor: Svet plus, 15.Feb.2019

I ja se borim! Za novu Roditeljsku kuću u Beogradu! Svetski dan dece obolele od raka! U Beogradu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova...Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka,...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.