NURDOR i na jugu Srbije obeležava Svetski dan dece obolele od raka

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NURDOR i na jugu Srbije obeležava Svetski dan dece obolele od raka

Građani Niša, Leskovca, Pirota, Prokuplja, Vranja i Lebana će se u petak 15. februara okupiti na trgovima, kako bi obeležili Svetski dan dece obolele od raka, a u NURDOR-u kažu da će ove godine cilj biti da se sakupi novac za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

Na platou ispred "Kalče" u Obrenovićevoj okupiće se Nišlije, a akcija će trajati od 12 do 14 sati. Pod sloganom "I ja se borim" će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i ove godine okupljeni poslati "srce podrške" za sve mališane koji se leče od raka, ali i kako bi se setili onih koji nažalost nisu uspeli da se izleče.

Humanitarano okupljanje najavljeno je u isto vreme i u Lebanu, na platou ispred Doma kulture "Radan", dok će se Leskovčani u podne okupiti kod fontane u centralnom gradskom parku, a u 13 sati na Bulevaru oslobođenja simolično će poslati srce podrške.

Na Trgu pirotskih radnika, ispred Galerije, okupiće se Piroćanci i simboličnim gestom odati čast svim herojima koji su se borili ili se još uvek bore sa ovom teškom bolešću.

Udruženje roditelja, staratelja i prijatelja dece i mladih obolelih od malignih oboljenja "Epigenija" iz Prokuplja najavljuje da će u pešačkoj zoni organizovati okupljanje, a cilj im je da podrže decu, ali i njihove porodice.

Podsećaju da su do sada mnogo toga uradili na edukaciji pre svega roditelja bolesne dece, ali i svih u sistemu koji se bave ovim problemom.

Na našim predavanjima, eminentni stručnjaci govorili su o uzrocima, posledicama i načinu lečenja mnogih malignih oboljenja. Zahvaljujući ovim predavanjima, roditelji, staratelji i prijatelji saznali su da je preventiva najbitnija i da je za oporavak pacijenta izuzetno značajna podrška roditelja, škole i drugih subjekata - kaže član Udruženja Milena Pešić.

Udruženje "Epigenija" formirano je u maju 2017. godine i u svom dosadašnjem radu održalo je niz humanitarnih akcija i predavanja.

U Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR, koje svake godine obeležava 15. februar kao dan dece obolele od raka ističu da se već 15 godina bore za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i za postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice.

Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara. Ove godine borimo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje - ističu.

Pojašnjavaju da je Roditeljska kuća neophodna, jer porodice iz manjih sredina čija se deca leče u Beogradu često nisu u mogućnosti da sebi obezbede smeštaj i mesto na kome će boraviti tokom lečenja.

Pozivaju sve da se priključe kampanji "I ja se borim" i putem SMS-a doniraju novac, tako što će poslati poruku na broj 1150, a cena je 100 dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.