Brajant: Evropski košarkaši su veštiji

Izvor: Sportal.rs, 03.Jan.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brajant: Evropski košarkaši su veštiji

As Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant kaže da su evropski košarkaši veštiji od američkih, a za situaciju krivi pohlepu i rad tamošnjih trenera sa mladim naraštajima.

- Košarkaši koji dolaze iz Evrope već u mlađim uzrastima uče osnove košarke. Uče ih da igraju na pravi način. Zbog toga su veštiji, iskusniji. Na tome mi zaista moramo da radimo. Da naučimo decu da igraju na pravi način - rekao je Kobi, prenosi ESPN.

- Glupo je šta rade sa našim mladim košarkašima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Ne uče decu da igraju košarku, ne vaspitavaju ih, nego rade neka fensi sr....Oni ne znaju osnove igre. To je glupo.

Brajant je rođen u Filadelfiji, ali kada je imao šest godina preselio se u Italiji gde je njegov otac  nastavio igračku karijeru. Kobi je detinjstvo proveo u Italiji, a 1991. godine vratio se u Sjedinjene Američke Države.

- Kada razumeš svoja ograničenja radiš na sebi. Znaš šta treba da uradiš. U Americi imamo problem jer ne učimo igrače kako da igraju košarku. U Sparsima je 90 odsto evropskih igrača i oni su veštiji, imaju više znanja. Srećan sam jer sam odrastao u Italiji. Tamo svi veliki treneri imaju kampove u Evropi, a njihovi saveti i pravila su poput biblije u klubovima. Manu Đinobili i ja smo proizvod toga, tu je velika razlika.

Brajant zna kako do jednostavnog rešenja problema.

- Moramo mlade igrače prestati da tretiramo kao izvore zarade. Moramo ih naučiti kako se igra košarka.

Svestan je da se ništa ne može promeniti preko noći.

- Ljudi se uznemire kada zavučete ruku u njihov džep. Svrha svega što rade jeste da profitiraju od te jadne dece. Nema brzog rešenja.

(Foto: Beta/AP/David Zalubowski)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kobi Brajant: Evropljani znaju mnogo više košarke od Amerikanca (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2015

Brajant je odrastao u Italiji gde je naučio kako da dribla i slabijom rukom, kao i šta znači kvalitetan rad nogu....Kobi Brajant je izjavio kako su košarkaši koji dođu iz Evrope, mnogo potkovaniji košarkaškim znanjem od Amerikanaca. Brajant je bio vidno uznemiren posle poraza od Memfisa, pa je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kobi smatra da su košarkaši iz Evrope bolji od američkih! Evo i zašto!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2015

Iskusni igrač LA Lejkersa osuo je "drvlje i kamenje" na način rada sa mladim igračima u SAD..Evropska i američka košarka se po mnogo čemu razlikuju. Dosta je primera onih igrača koji briljiraju u evropskim klubovima, ali ne uspeju da pokažu sav svoj potencijal po odlasku u NBA ligu...Proslavljeni...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.