(VIDEO)Kobi: Evropljani znaju mnogo više košarke od Amerikanca

Izvor: Press, 03.Jan.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO)Kobi: Evropljani znaju mnogo više košarke od Amerikanca

Brajant je odrastao u Italiji gde je naučio kako da dribla i slabijom rukom, kao i šta znači kvalitetan rad nogu...
Kobi Brajant je izjavio kako su košarkaši koji dođu iz Evrope, mnogo potkovaniji košarkaškim znanjem od Amerikanaca. Brajant je bio vidno uznemiren posle poraza od Memfisa, pa je ovog puta svoj bes rešio da iskali kroz kritiku prema mladim košarkašima u Americi.

„Jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evropljani imaju značajno više košarkaškog umeća od Amerikanaca. Drugačije ih uče o igri još od malih nogu. To je nešto što apsolutno moramo da promenimo u našem sistemu. Moramo da naučimo klince kako da igraju košarku na pravi način.”, rekao je Brajant.

Brajant naravno nije mogao da se zaustavi, već je strastveno nastavio da izlaže u čemu je problem.
„Jednostavno je glupo. Ne učimo klince košarci i onda ostanemo sa gomilom igrača koji su ogromni, koji znaju da zakucaju na sto načina, ali nemaju pojma kako da odigraju na postu. Nemaju pojma o osnovama ove igre. Glupo je.”, u dahu je govorio Brajant, pa ubrzo nastavio, „Zato imate Paua i Marka Gasola, i zato Sparsi grade tim oko evropskih igrača, zato što mnogo više znaju.”

Na pitanje novinara kakav bi on igrač postao da se njegova porodica nije preselila u Evropu, odgovorio je sledeće:
„Verovatno ne bih bio u mogućnosti da driblam i šutiram levom rukom, a i rad nogu bi mi bio očajan. Imao sam sreće što sam odrastao u Italiji. (Red) Oerbah i (Teks) Vinters su veliki treneri koji su često dolazili u Evropu i držali seminare i predavanja. Stručnjaci u Evropi su radili iz sve snage, pratili svaki savet i svaku teoriju kao Bibliju. Sve su nas učili osnovama od samog početka. Mene, Manua (Đinobilija) i sve nas koji smo odrasli u to vreme igrajući košarku u Evropi. Velika je razlika, zaista velika između nas i današnjih klinaca.”

Kobi je ponudio i rešenje...
„Učite klince od najranijeg doba i prestanite da ih tretirate kao gomilu novca od kojih će svi profitirati. Tako se to radi. Morate da ih naučite košarci.”, završio je as Lejkersa.

Možete pogledati i jedan primer koji dokazuje Kobijeve reči. Koliko Linu, treba da shvati da mora da pravi faul...

Nastavak na Press...






Povezane vesti

BRAJANT HVALI EVROPSKE IGRAČE: Pametniji su od Amerikanaca

Izvor: Kurir, 03.Jan.2015

Jednostavno Evropljani imaju značajno više košarkaškog umeća od Amerikanaca. Drugačije ih uče o igri još od malih nogu, rekao je Brajant..LOS ANĐELES - Jedan od najboljih igrača Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da su igrači koji dolaze iz Evrope mnogo potkovaniji znanjem od Amerikanaca..."Jednostavno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.