BRAJANT HVALI EVROPSKE IGRAČE: Pametniji su od Amerikanaca

Izvor: Kurir, 03.Jan.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAJANT HVALI EVROPSKE IGRAČE: Pametniji su od Amerikanaca

Jednostavno Evropljani imaju značajno više košarkaškog umeća od Amerikanaca. Drugačije ih uče o igri još od malih nogu, rekao je Brajant

LOS ANĐELES - Jedan od najboljih igrača Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da su igrači koji dolaze iz Evrope mnogo potkovaniji znanjem od Amerikanaca.

"Jednostavno Evropljani imaju značajno više košarkaškog umeća od Amerikanaca. Drugačije ih uče o igri još od malih nogu. To je nešto što apsolutno moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da promenimo u našem sistemu. Moramo da naučimo klince kako da igraju košarku na pravi način", rekao je Brajant.

Brajant vidi problem u tome što treneri ne posvećuju dovoljno pažnje mladim igračima i njihovoj tehnici driblinga i kretanja bez lopte na terenu.

"Ne učimo klince košarci i onda ostanemo sa gomilom igrača koji su ogromni, koji znaju da zakucaju na sto načina, ali nemaju pojma kako da odigraju na postu. Nemaju pojma o osnovama ove igre. Glupo je. Zato iz Evrope imate Paula i Marka Gasola, i Sparsi grade tim oko evropskih igrača, zato što mnogo više znaju", rekao je košarkaš Lejkersa.

Košarkaš Lejkersa se sa porodicom iz Italije, gde je napravio prve košarkaške korake, preselio u Ameriku.

"Da sam počeo da treniram u Americi košarku verovatno ne bih bio u mogućnosti da driblam i šutiram levom rukom, a i rad nogu bi mi bio očajan. Imao sam sreće što sam odrastao u Italiji. Oerbah i Vinters su veliki treneri koji su često dolazili u Evropu i držali seminare i predavanja. Stručnjaci u Evropi su radili iz sve snage, pratili svaki savet i svaku teoriju kao Bibliju. Sve su nas učili osnovama od samog početka. Mene, Manua i sve nas koji smo odrasli u to vreme igrajući košarku u Evropi. Velika je razlika, zaista velika između nas i današnjih klinaca", naveo je on.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.