Saša Janković: Podržaćemo Đilasa na izborima u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Janković: Podržaćemo Đilasa na izborima u Beogradu

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da će na izborima u Beogradu podržati Dragana Đilasa.

Janković je izjavio da će sutra imati sastanak sa Draganom Đilasom koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, da sa Narodnom strankom imaju saglasnost o potrebi promene vlasti, a da čekaju sa nestrpljenjem DS "da shvati da se Srbija ne može menjati sa Vučićem".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Janković je upitan sa kojom listom će izaći na beogradske izbore, rekao da pokreti ne mogu sami da imaju svoje liste i da će biti formirana grupa građana koja će imati svoju listu na izborima.

- U tu grupu građana verujemo da će se uključiti sve političke opcije kojima je prvi interes interes Srbije i Beograda - dodaje Janković koji objašnjava da će to biti lista demokratskog bloka.

- Nema nikavog razloga da krijemo, odavno smo rekli da će Đias biti kandidat ne samo pokreta, o tome smo Đilas i ja mnogo puta pričali. Očekujemo da će to bude lista svih onih kojima su Beograd i Srbija preči od bilo kog stranačkog interesa - ističe Janković.

Kako je objasnio Janković u obraćanju na skupštini Đilas je poltički u okvirima građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 principa PSG koji su davno postavjeni za saradnju sa drugima.

Đilasova brzina i energija su, kaže, nešto što daje dodatni novi kvalitet,a Đilas pokazuje puno poštovanje za put promena "koji je trasirao PSG".

- Sinergija sa nama je očigledna, međusobno se dopunjavamo na dinamičan način. To je spoj pun naboja i napona koji nekada dolazi i od suprotnosti, ali velikog dovoljno da pokrene promene u Beogradu, a onda i u Srbiji - rekao je Janković.

Predsednik PSG kaže i da Narodna stranka Vuka Jeremića nije njihov ideološki istomišljenik, ali da su ih razgovori sa rukovodstvom te stranke uverili da su saglasni u jednom - "moramo smeniti pogubni režim ili ćemo izgubiti budućnost".

- Čekamo sa nestrpljenjem da DS shvati da se Srbija ne može menjati sa Vučićem - istakao je on i da se, kako je rekao, DS vrati na put kojim su zajednički išli za vreme predsedničkih izbora na kojima ga je ta stranka podržala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Janković dao podršku Đilasu za beogradske izbore

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2017

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je da će na izborima u Beogradu podržati Dragana Đilasa...Janković je izjavio da će sutra imati sastanak sa Draganom Đilasom koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, da sa Narodnom strankom imaju saglasnost o potrebi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.