Izvor: Blic, 16.Dec.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Janković: Podržaćemo Đilasa na izborima u Beogradu

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je da će na izborima u Beogradu podržati Dragana Đilasa i da to želi da unapred kaže glasačima.

- Đilas je političar u okvirima našeg građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 tačaka koje smo postavili i ima puno poštovanje za ono što smo kao pokret do sada učinili - rekao je Janković u uvodnom izlaganju na Drugoj vanrednoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << PSG.

On je objasnio da je saradnja sa Demokratskom strankom koja je po opredeljenju veoma slična PSG, obustavljena kad su odlučili da učestvuju promenama Ustava "napisanim po receptu Aleksandra Vučića", kao i da se na izbore ne može ići sa onima koji su u koaliciji sa SNS bilo gde u Srbiji.

Janković je izjavio da će sutra imati sastanak sa Draganom Đilasom koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, da sa Narodnom strankom imaju saglasnost o potrebi promene vlasti, a da čekaju sa nestrpljenjem DS "da shvati da se Srbija ne može menjati sa Vučićem".

Janković je upitan sa kojom listom će izaći na beogradske izbore, rekao da pokreti ne mogu sami da imaju svoje liste i da će biti formirana grupa građana koja će imati svoju listu na izborima.

- U tu grupu građana verujemo da će se uključiti sve političke opcije kojima je prvi interes interes Srbije i Beograda - dodaje Janković koji objašnjava da će to biti lista demokratskog bloka.

- Nema nikavog razloga da krijemo, odavno smo rekli da će Đias biti kandidat ne samo pokreta, o tome smo Đilas i ja mnogo puta pričali. Očekujemo da će to bude lista svih onih kojima su Beograd i Srbija preči od bilo kog stranačkog interesa - ističe Janković.

Kako je objasnio Janković u obraćanju na skupštini Đilas je poltički u okvirima građanskog sistema vrednosti i saglasan je sa svih 11 principa PSG koji su davno postavjeni za saradnju sa drugima.

Đilasova brzina i energija su, kaže, nešto što daje dodatni novi kvalitet,a Đilas pokazuje puno poštovanje za put promena "koji je trasirao PSG".

- Sinergija sa nama je očigledna, međusobno se dopunjavamo na dinamičan način. To je spoj pun naboja i napona koji nekada dolazi i od suprotnosti, ali velikog dovoljno da pokrene promene u Beogradu, a onda i u Srbiji - rekao je Janković.

Predsednik PSG kaže i da Narodna stranka Vuka Jeremića nije njihov ideološki istomišljenik, ali da su ih razgovori sa rukovodstvom te stranke uverili da su saglasni u jednom - "moramo smeniti pogubni režim ili ćemo izgubiti budućnost".

- Čekamo sa nestrpljenjem da DS shvati da se Srbija ne može menjati sa Vučićem - istakao je on i da se, kako je rekao, DS vrati na put kojim su zajednički išli za vreme predsedničkih izbora na kojima ga je ta stranka podržala.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Saša Janković: Podržaćemo Đilasa na izborima u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017

Predsednik Pokreta slobobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da će na izborima u Beogradu podržati Dragana Đilasa...Janković je izjavio da će sutra imati sastanak sa Draganom Đilasom koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, da sa Narodnom strankom imaju saglasnost o...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.