Predat zahtev Skupštini za prisustvo OEBS-a na izborima 

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predat zahtev Skupštini za prisustvo OEBS-a na izborima 

Pokret slobodnih građana predao je predsednici Narodne skupštine Maji Gojović zajedinički zahtev 10 opozicionih stranaka kojim traže da se pozove puna posmatačka misija OEBS-a na predstojeće beogradske i eventualne parlamentarne izbore.  
Kako je saopšteno iz tog pokreta, zahtev je predao Janko Baljak, član Predsedništva PSG.
"Inicijativa Narodnoj skupštini da pozove misiju OEBS-a da u punom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kapacitetu posmatra izborni proces na predstojećim izborima nastavak je zajedničke opozicione borbe za fer i poštene izbore. Ako vlast odbije ovu inicijativu opozicionih pokreta i stranaka imaćemo jasan dokaz da ima nečasne namere", naveo je Baljak.
Ako pak, kako se nadaju, OEBS bude pozvan, biće to vrlo važan mehanizam kontrole izbornog procesa u predstojećim mesecima, rekao je Baljak i izrazio zadovoljstvo što je ova inicijativa okupila do sada, kako je rekao, najveći broj opozicionih pokreta i stranaka.
"Nadam se nastavku zajedničke borbe svih onih koji žele poštenu i fer izbornu utakmicu", kazao je Baljak.
Inače, kako se navodi u saopštenju, zvanični zahtev za puno prisustvo posmatračke misije OEBS-a na predstojećim izborima, potpisali su, abecednim redom, Beli - Samo jako, Demokratska stranka, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, Levica Srbije, Narodna stranka, Nova stranka, Pokret Dosta je bilo, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana i Socijaldemokratska stranka.
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović je povodom predaje zahteva za pozivu OEBS-u ranije danas rekao da je ta stranka anagažovana na dva fronta.
"Prvi je da građanima ponudimo jasan program kako da se izvučemo iz ekonomskog i civilizacijskog bezdana u kome smo se našli. Drugi je da obezbedimo minimum fer i poštenih izbornih uslova, kako se narodna volje ne bi krivotvorila. Jedno bez drugog ne ide", rekao je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.