Selaković: Štrajk advokata povezan je sa nekim ko se boji hapšenja

Izvor: Blic, 29.Sep.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Štrajk advokata povezan je sa nekim ko se boji hapšenja

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je sa štrajkom advokata povezan neko ko se izgleda žestoko boji hapšenja i ko zna razlog za to.

- Neko želi sebi u javnosti stvoriti oreol mučenika, ali u ovoj situaciji, kad se direktno postupa protiv zakona i ustava, to nije moguće - rekao je Selaković novinarima posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa SAD o kontroli narkotika i sprovođenju zakona.

On je istakao da advokati iznose neistine o razlozima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajka, a jedna od njih je da beležnici zakazuju overe ugovora i dokumenata za proleće sledeće godine. Prema rečima Selakovića, najkasniji rok koji je neki od 93 javna beležnika zakazao je 8. oktobar i to zbog zahteva stranke, koja živi u inostranstvu. On je upozorio Advokatsku komoru Srbije (AKS) da uputstvom o obaveznom štrajku krši Ustav i zakone i da njihovi predstavnici u razgovorima koje su imali sa predstavnicima Ministarstva "nijednog trenutka nisu krili" da je način obustave rada suprotan zakonu o advokaturi.

- Ne postoji odluka bilo koje advokatske komore koja može da derogira zakon -  objasnio je Selaković i dodao da advokati protiv kojih AKS pokrene disciplinski portupak stiču pravo da pokrenu postupak pred Upravnim sudom, koji će sigurno

dobiti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Selaković: Neko se žestoko boji hapšenja

Izvor: Beta Video, 29.Sep.2014

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je ``potpuno nedvosmisleno`` da je štrajk advokata nezakonit, što ne kriju ni njihovi predstavnici. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.