Izvor: 025info.rs, 18.Sep.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečija bolnica u Novom Sadu dobila prvu magnetnu rezonancu

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu počela je sa radom prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara, čiju nabavku je obezbedila Pokrajinska vlada. Reč je o najboljem dijagnostičkom aparatu u našoj zemlji, koji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godine i novorođenčadi.   Nabavkom najsavremenijeg aparata za magnetnu rezonancu, prateće opreme i izgradnjom posebnog objekta za ove namene, prvi put stvoreni su uslovi da se ceo postupak dijagnostike obavi na Institutu, na jednom mestu i na efikasan način, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zahvalivši se svim kompanijama koje su se priključile ovoj akciji.   Koliko je značajna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se na Institutu godišnje obavi oko 130.000 pregleda, te da je za oko 2.000 pacijenata potrebno obaviti pregled i dijagnostiku magnetnom rezonancom.   - Plan nam je i da rekonstruišemo fasadu...

Nastavak na 025info.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela da radi magnetna rezonanca u Dečijoj bolnici

Izvor: NoviSad.com, 18.Sep.2018

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu (Dečija bolnica) počela je da radi prva magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara. Akcija prikupljanja novca trajala je više godina a u njoj su učestvovale privatne..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.