FOTO: Počela da radi magnetna rezonanca u Dečijoj bolnici

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Počela da radi magnetna rezonanca u Dečijoj bolnici

Posle višegodišnje akcije prikupljanja novca u kojem su učestvovale privatne kompanije i Vlada Vojvodine, u Dečijoj bolnici je počela da radi magnetna rezonanca, vredna 100 miliona dinara.

Ovaj aparatkoji će omogućiti dijagnostiku dece i omladine do 18 godina starosti, kao i novorođenčadi.

Na magnetnoj rezonanci u Dečijoj bolnici dnevno će moći da se pregleda do 12 dece, što je otprilike dovoljno za godišnje potrebe ove ustanove, jer su do sada u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imali oko 2.000 ovakvih dijagnostikovanja u godinu dana.

Mališani iz Novog Sada i Vojvodine su se do sada po jedan dan u nedelji snimali u Kliničkom centru, odnosno Institutu u Sremskoj Kamenici, tako da su se puštanjem u rad ovog aparata oslobodili  termini na magnetnim rezonancama u ove dve zdrastvene ustanove.

Početku rada magnetne rezonance prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici kompanija koje su donirale najveći deo novca, među kojima su i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev, vlasnik MK grupacije Miodrag Kostić i Petar Matijević.

Mirović je ovom prilikom izjavio da je plan da se rekonstruiše fasada Dečije bolnice i nastavi sa nabavkom novih aparata za ovu i druge zdravstvene ustanove u Vojvodini.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.